Oekraïne (grens) – Kharkiv – Dnipropetrovsk

Aan de grens tussen Rusland en Oekraïne was er een jonge kerel die echt zijn best deed om alles in het Engels uit te leggen. Nadat ik de documenten (een héél pak sneller) had ingevuld omdat ik het voorbeeld had van toen we Rusland binnen gingen, keek hij ernaar, verbeterde ze snel en ik kon opnieuw beginnen, maar op een vriendelijke manier, dus in tegenstelling tot Olga die we nog niet vergeten zijn… Wij waren al na 2 uur door de grens en in Oekraïne! Een record als je het ons vraagt. We ontmoetten aan de Russische kant nog een motard en zijn vriendin, even later nog ene en na het obligate praatje de foto natuurlijk, maar aan de Oekraïnse kant van de grens, na eerst nog even een verzekering voor de twee moto’s gekocht te hebben. (Seb)

Van daaruit gingen we verder richting Kharkiv waar we bij Bob en Sveta mochten surfen. Aan de buitenzijde was het wederom een oud Sovjet gebouw, maar groot was onze verbazing toen we binnen gingen…een super moderne grote en aangename flat! (Kim)

 

Wat ons nog kei hard opvalt is dat er super veel mensen interesse tonen in ons en de motor en ze willen op elke mogelijke manier info inwinnen bij ons. Als we in Rusland zeiden ‘pa roeskie’ gingen de mensen weg, maar hier niet, hier proberen ze met hand en tand (en hier en daar een Engels woordje dat totaal niet in zijn juiste context zit) een uitleg met je te doen!! Er zijn al zeker 20 mensen naar ons toe gekomen om te zeggen dat ze onze motoren super vinden, maar als we zeggen wat we tot hier toe al gedaan hebben, zeggen ze altijd ‘you crazy!!’ Leuk om te horen van andere mensen dat we crazy zijn, maar onze vrienden en familieleden hebben ons dat al talloze keren laten weten, dus da wisten we al hé!!! We zijn de tel al zelfs kwijtgeraakt van hoe vaak ze van ons een foto hebben genomen, en we hebben al een hoop papiertjes met mailadressen van onze fans! (kim)

Onderweg zijn we eindelijk gestopt om een schapenvelletje te kopen voor op de motoren (hopelijk is dat iets beter aan de poep!). Het is echt een kei mooi velletje met hier en daar wat donkere puntjes ertussen. Die gast heeft dat in twee gesneden zodat we met één vel, twee motoren konden aankleden. (kim)

We zitten nu in een super groot appartement in een dorpje waarvan ik de naam niet kan uitspreken (seb: Dnipropetrovs’k) en het is hier al wa geweest zenne. Da is hier een kei groot gebouw met 25 verdiepingen dat achterin gelegen is en vanop straat niet zichtbaar is, dus Seb had al de grootste moeite van de wereld om het te vinden! Blijkt dat ze hier wel een appartement vrij hadden, maar dat ze die eerst nog moesten kuisen (weet wel dat wij hier om half negen ’s avonds zijn toegekomen!! Voor we op de kamer mochten, moesten we eerst nog bij de parking geraken, wat op zich al een hele expeditie is aangezien ze hier wel Engels willen spreken, maar dat het toch niet altijd super verstaanbaar is….

Op de parking aangekomen, maken wij al onze spullen los (al een heel deel minder dan een paar dagen geleden want we hebben een deel met de Oekraïnse post laten opsturen naar huis….hopen dat het aankomt!). De motoren gaan op slot en wij wachten op de gast die ons naar boven zal brengen. Hij komt er aan en begint een hele uitleg tegen de security vent (Viktor) die in dat gebouw zit en we horen hem iets zeggen over de motoren en dan iets over binnen zetten…. Mmmmhhh dat klinkt als een déjà-vu, Marokko iemand?!

Ja, ja, uiteindelijk wil hij dat we de motoren binnen zetten in de hal want hij denkt niet dat het zo veilig is buiten….okéééé, no problemo, dus Seb zet de motoren binnen en van die gast moet hij ze daar ook op slot leggen…geen probleem. Hij laat wel weten dat Seb ze om 7:30 uur moet gaan buiten zetten omdat ze een sofa moeten verhuizen die ernaast staat. Even later komt die gast terug en zegt dat ze om 7 uur buiten moeten want dat er een kwaaie tante in het gebouw woont die niet mag weten dat de motoren daar staan…ook geen probleem. Nog effe later komt die gast dan uiteindelijk toch zeggen dat ze terug buiten moeten want dat hij anders problemen gaat krijgen, er hebben al een tiental mensen gebeld om te reclameren dat de hal geen parking of garage is….zucht! (Kim)

Jul 13 2012

LEAVE A REPLY

standardPostTransition
Perhaps the network unstable, please click refresh page.
Wandering Souls