Orel & Kursk

We zijn van Moskou ineens kunnen doorrijden tot in Orel, dat bij de geschiedenisfanaten (waaronder ik mezelf soms een klein beetje bijreken) wel bekend zal klinken…denk maar aan het fameuze Orel-Kursk tankgevecht tijdens WOII. Anyways, we zijn er verbleven bij Elena, ook een toffe griet van couchsurfing die ons op het laatste nippertje kon hosten, dus wij weeral blij, én iemand leren kennen én een hotel uitgespaard. We werden dan ook getrakteerd op een ferm avondeten dat haar moeder voor ons had klaargemaakt en daarna de stad nog gaan verkennen met een wandeling samen met haar vriend. Later op de avond onze reisfilmpjes bekeken samen met de hele familie, waar zij steeds alles moest vertalen, was best fijn en lachen!

 

Wat ons ook deugd doet is dat onze “boze-ik-maak-jullie-altijd-nat-en-volg-jullie-nu-al-36-dagen”kutwolk ons blijkbaar kwijt is en verder naar het zuiden voor ons getrokken is en daar een spoor van vernieling en doden heeft gemaakt. Volgens het nieuws hier zijn er al meer dan 140 doden door de regen en overstromingen. Blij dat ie eindelijk ons met rust laat en anderen verzuipt. Innige deelneming aan de slachtoffers uiteraard! Begrijp me aub niet verkeerd…

Even tijd voor een verfrissend ijsje uit een vervlogen tijd…? Al zeg ik het zelf, maar ik vind mijn t-shirt bij deze wel héél toepasselijk!

En nog even tanken, voor de verandering… is al een even dagelijkse bezigheid als eten en drinken geworden. Maar, de benzineprijs is hier een stuk aangenamer > 0,75€ de liter voor 95…!

We komen aan in Kursk waar we alweer kunnen overnachten bij iemand via couchsurfing, tevens een motorrijder! Dus zijn we benieuwd, maar dat is dan weer voor zo meteen nadat ik deze tekst heb geupload.

 

 

Jul 8 2012

1 COMMENT
 1. helaba
  amaai wij hebben veel water maar jullie spannen de kroon zene .
  zie maar dat je het een beetje droog en veilig houdt
  dikke knuffels
  mam en pap
  xxx

  07-10-2012, 7:12 am Reply
LEAVE A REPLY

standardPostTransition
Perhaps the network unstable, please click refresh page.
Wandering Souls