Odessa…

Voor de verandering hadden we de grootste moeite om ons ‘hotel’ in Odessa te vinden. De nummering in alle ex-USSR landen trekt op niks en zoeken/vragen is de boodschap om de juiste plek te vinden. Uiteindelijk geraken we er, in het ‘hotel’. Ik blijf het een ‘hotel’ noemen omdat het alles behalve een hotel is naar westerse normen. Zelfs de sovjetflats waar we verbleven hadden meer luxe dan dit… maar het is een interessante plek, lange gangen met allemaal kamertjes met 2 tot 4 bedden in elke kamer, met 1 wc en 1 douche op de gang om door iedereen gedeeld te worden en uit beroepsmisvorming zoek ik maar naar alle plekken waar in een vorige tijdperk (dat hoop ik toch) de camera’s en afluisterapparatuur allemaal verstopt zaten… Voordeel is dat het hier bijna niks kost, 7€ pp per dag en er is nog niks gepikt!

Na de eerste nacht was Kim zo blij om een dagje niks te doen dat we naar het strand zijn gewandeld… Het kwik was ergens rond de 37° gestegen met als gevolg dat na een paar uur er twee Belgisch gekookte kreeften op het strand waren. We zijn dus beide goed verbrand en de apoteek en supermarkt doen hier goeden zaken aan ons!

Vandaag dan maar rondgewandeld in Odessa om wat te zien van deze stad ipv aan het strand te liggen… Blijkt dat hier net deze week het Internationaal Filmfestival plaatsheeft en ja hoor, er is een Belgische film te zien! Voor de rest een hoop moeie gebouwen en echt een redelijk rustige stad, maar weinig om speciaal voor te komen. Het is meer een badplaats voor de inwoners van Kiev en de Russen dan een internationaal toeristische stad.

 

 

Wat ons hier ook opvalt zijn de ontelbare limousines die ze gebruiken voor hun huwelijk…. Vooral de Audi kon ik wel smaken… moet een fortuin kosten!

 

 

Niet alle gebouwen zijn echter in prima staat, zoals je kan zien:

 

Aangezien het zaterdag is en we niks beters te doen hebben, zijn we dan ook maar langs de markt gepasseerd… we hebben maar de helft van de markt gedaan hoop en al aan 10 kraampjes blijven stilstaan en toch hebben we er meer dan 3 uur gewandeld… zo groot dat deze hier is! Behalve verse vis (ze spartelen nog in de bakken!) kan je hier een hoop vlees kopen en vééél schoenen en kledij. Voor de rokers, de sigaretten kosten hier tussen de 0,30€ en 1€ per pakje (ja ook de Marlboro’s).

 

 

Jul 15 2012

2 COMMENTS
 1. mum

  Vu les nombreux coups de soleil que vous avez déjà attrapé aux 4 coins du monde, you should have learned your lesson by now!
  37° C? Ici la drache nationale n’en fini pas … marre, marre, marre.
  C’est l’automne en juillet …
  kiss,

  07-15-2012, 9:30 pm Reply
 2. allee dan ga je toch nog bruin terug komen hahaha 🙂
  jullie zijn crazy (ik zal het ook nog eens zeggen hé )
  vergeet geen verhalen hé want ik zit op hete kolen om ze te horen zene
  tot gauw
  dikke bees
  mam en pap
  x

  07-16-2012, 12:08 pm Reply
LEAVE A REPLY

standardPostTransition
Perhaps the network unstable, please click refresh page.
Wandering Souls